EAS Fórum: Piráti - EAS Fórum

Přejít na obsah

Strana 1 z 1
  • Nemůžeš zakládat nová témata
  • Nemůžeš reagovat na toto téma

Piráti

#1 Uživatel je offline   Shotgunman Ikona

• Indescribably productive member :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Skupina: World of Tanks
  • Pohlaví:Muž

Odesláno: 16. listopad 2011 - 11:16

Omlouvám se všem, co tohle považují za spam či otravu, ale po letošním přínosu her pořád uvažuji o tom, co se to děje s herním světem.
Po vydání třetice nejočekávanějších her roku (COD:MW3, BF3, Skyrim) se musíme zamyslet, co nám tyto tři balíčky nabízí a co za ty nemalé peníze vlastně dostaneme.

Call of Duty Modern Warfare 3 (jinými slovy - DLC mappack pro MW2) nás vyjde na více než 1000 korun, za které dostaneme údajnou dvouletou práci profesionálního vývojářského týmu, jejíž výsledky by se dali přirovnat dvouleté práci komunity, pokud by byli poskytnuty patřičné prostředky (MODtools).

BattleField 3 je na tom o něco lépe, i když je cena zůstavá prakticky stejná. Lépe co se týče nového obsahu oproti minulému dílu. Tedy obnos práce, který DICE udělal za dobu, kterou na BF3 pracoval. Když pominu neuvěřitelnou podobnost s předchozím dílem DICE (BFBC2), měl na vývoj BF3 poloviční dobu, než-li konkurenční Infinity Ward, tedy jeden necelý rok.

Jako třetí ze zmiňovaných je The Elder Scrolls V: Skyrim. Vývojářský tým Bethesda měl sice na vývoj své hry znatelně delší dobu, tedy předchozí díl Oblivion vyšel 2006, ale je to přímo úměrné k množství obsahu alíčku. Celý svět propracovaný do posledního detailu. Zcela nový engine. Nekonečné možnosti a to až do takového rozsahu, že lidem nechybí multiplayer, protože se ve hře nic nestane dvakrát. Můžete jí hrát roky a pak si ji zahrát znovu, a stejně Vám nabídne uplně nový zážitek. I přesto je cena ze všech tří nepatrně, ale přeci, nejnižší.

Já jakožto konzument produktu musím souhlasit s cenou, kterou musím dát za obdržení takového produktu.
Pokud byste to přirovnali do jiného odvětví trhu, proč by někdo dával za Opel Astra v minimální výbavě půl milionu, když si může koupit Kia Ceed v plné výbavě za 450000,- ?

Korporace jako je Activision, EA či Ubisoft dávají miliardy za boj proti pirátům. Kdyby stejné prostředky vynaložili za to, aby cena jejich produktů byla úměrná k jejich obsahu, nebylo by proti čemu bojovat.

Jediný způsob jak mě donutit koupit si Opel Astra za půl mega je ten, že moji nejbližší přátelé zavedli Opel Astra club a já chci být jeho součástí. A tak to funguje na celém světě. Jenže to mě nutí k myšlence, koupit si Kia Ceed a ukradnout Astru jen pro tyto meetingy.
-1

#2 Uživatel je offline   Conanek Ikona

• Expert member
  • PipPipPipPip
  • Skupina: EAS members
  • Odkud:Chrudim

Odesláno: 16. listopad 2011 - 20:43

Skyrim jednoznacne nejlepsi z ty trojce, urcite to nejsou vyhozeny prachy pro lidi co maj radi tyhle rpg, nekterym vyvojarum bych to dal zahrat, aby se pak stydeli za to co vydavaj.
0

#3 Uživatel je offline   Shotgunman Ikona

• PipPipPipPipPipPip

Odesláno: 16. listopad 2011 - 21:51

Já bych docela ocenil, aby se zde lidi napsali názor místo toho trapnýho mínuskování
0

#4 Uživatel je offline   Bedek Ikona

• Forum maniac :)
  • PipPipPipPipPip
  • Pohlaví:Žena
  • Odkud:Tachov
  • Zájmy:ženský, chlast a chlebíčky

Odesláno: 17. listopad 2011 - 08:33

*
POPULAR

1. Ano na tomto foru to beru jako spam a otravovani :tongue:
2. Uz vim ze je tu znamkovani :laught:

Zkracene, kazdy ma jine chute a pozadavky...
Trochu to rozvedu, co moderni hry prinasi nebo neprinasi, o tom muzeme diskutovat dlouha leta. Ja se treba docetl dnes v novinach, ze nejaci vedci zjistili, ze hraci maji vseobecne vetsi mozek nez nehraci, to je pro me dobre pozitivum :biggrin:
Kupuju jen hry, od kterych cekam, ze me zabavi alespon na dva mesice, ano pro nekoho to muze byt malo, nekdo ceka od hry nekonecnou zabavu na dlouha leta (sni dal), takovym hram az na par vyjimek (Diablo 3, od cehoz cekam dlouhe probdene noci) se to uz nikdy nepovede.

K tvemu prirovnani aut Opel vs. Kia, no to je na dalsi chutovou dlouhou diskuzi, ale ja jsem presne opacneho nazoru.
Passat 3C v nejnizsi vybave vs Octavia 2 plna palba, ano ochcavka bude i tak levnejsi pravdepodobne, ale presto bych sel (byt je to jeden koncern) do passata, sice tam mam min ficurek na hrani ale vim ze me dlouhodobe bude to auto slouzit dele, nez krasne chromova ochcavka ktere kazdou chvili nejspis neco odejde. Abych to prirovnal k tvym hram, Radeji pujdu do MW3 klubu, kde je sice toho chromu mene, ale zaruci mi vice zabavy a pozitku z jezdeni s klubem, nez abych si koupil BF3, kterej je sice krasnej a masturbacni na pohled, ale neda se s nim poradne jezdit, protoze zalozit klub je zakazany.
Pokud ocekavas vydrz dlouhodobe, tak asi Kia vs Opel je jasna volba, pokud chces "auto" pouze na dobu lizinku je jedno co si za kram koupis. To same plati ve hrach u me, pujdu do ozkouseneho s mensi vybavou a servisem, nez do nablyskaneho bez servisu. Pokud chci hru ze nemam momentalne co hrat, tak si zapnu steam a podivam se co by me tak asi na chvili zabavilo :rolleyes:

Tim nemam nic proti tvemu nazoru, jen si chtel komentar a ja se v praci momentalne nudim :laught:

Have a nice DAY ...
Publikováné obrázky
Publikováné obrázky
6

#5 Uživatel je offline   Aition Ikona

• Expert member
  • PipPipPipPip
  • Odkud:Česká Lípa

Odesláno: 17. listopad 2011 - 08:59

Zobrazit příspěvěkBedek, 17. listopad 2011 - 08:33 , napsal:

1. Ano na tomto foru to beru jako spam a otravovani :tongue:

škoda,že můžu dát jenom jeden plusový bod!!!
Publikováné obrázky
0

#6 Uživatel je offline   Shotgunman Ikona

• PipPipPipPipPipPip

Odesláno: 17. listopad 2011 - 10:16

Já tu nemluvím o tom, kdo má jaké chuťe, o tom to vůbec není. Je to o porovnání produktů které se dají zakoupit za stejnou cenu. Jde tu o to, že tým lidí, kteří dají do svého produktu mnoho let práce a dají do něj vše, co můžou, chce za svůj produkt stejný či menší obnos peněz, než někdo, kdo se vysmívá konzumentům, utírá si snima prdel a vyloženě na ně sere.
0

#7 Uživatel je offline   Bedek Ikona

• PipPipPipPipPip

Odesláno: 17. listopad 2011 - 11:07

Ale je to o chutich Shoty, prave ze je...
To, co ty nazyvas sranim do ksichtu konsumetum za stejnou cenu jako konkurencni firma ktera dala X let do vyvoje, je prave o chuti. moje chut je prave treba na to, ze je to akcni, rychla, adrenalinova strilecka v klubu ;irka Dusina a to maji me chutove bunky rady a dam za to penize, proto me nezajimaji barvicky, velikost a nalestenost a samotarstvi tak za to penize nedam, bo na to nemam chut... Nekdo ma chut na barvicky, nalestenost a velikost a je mu jedno ze bude porad lounvolf a nezajima ho klub...

Ty mas chut na barvicky, nalestenost, velikost, akcnost, rychlost, adrenalin, nekonecnou dobu hrani a klub zaroven... Tzn trpis stejnou nemoci jako nejmenovany guruprazak :tongue: Takze mozna by pomohlo, kdyby ti poradil on :biggrin:

Prevedu li to na auta, ty chces velice pohodlne velike krasne auto, ktere ma nejprijemnejsi klub na svete a nejlepe aby si do toho nemusel tankovat benzin a ani dolejvat olej.

To se ale bohuzel musi vzdy a vsude, jses rozmazlenej fracek od te doby co si emigroval :tongue: ale neboj vim presne jak se citis :laught:
Publikováné obrázky
Publikováné obrázky
2

#8 Uživatel je offline   Shotgunman Ikona

• PipPipPipPipPipPip

Odesláno: 17. listopad 2011 - 11:42

Ne, ne, ne. Já chápu že si samozřejmě koupíš hru, která je v žánru kterej ty chceš. Mě jde o to, že za to, co dostaneš koupí MW3 bys neměl platit víc než 400,- za těch pár hodin, co IW na tom dělali a zbytek byli na dovolený na Mauriciu.

na druhou stranu Skyrim si zaslouží každu korunu kterou za to dáš, a říkal bych to i kdyby byl ještě o něco dražší.

Já mám rád jak luxusní a pohldná auta, tak i muluju sporťáky. Béďo dyť já 6 let Call of Duty hrál, já mám rád střílečky. Je mi ale na blití, že si za ten mappack řeknou litra a lidi to skutečně hltaj jak pominutý. Takhle už skutečně nikdy nevydaj Modtools.. Nechaj si ho pro sebe, udělaj pár novejch map za rok a miliardy dolarů sou na světě.

Vedle toho jsou poctiví vývojáři co svý hry vymakaj do poslední kytičky a dělaj na tom půlku desetiletí a řeknou si za to stejnou odměnu jako Activision či EA. S takovouhle by bylo fér, kdyby skyrim stál 5800,- protože by to bylo proporcionálně stejná obnos pěněz, za stejný obnos práce.

Nechci to konkretizovat jen na MW3,BF3 a Skyrim, je to celkem obecný. Zmínil jsem tyto tři hry protože jsou teď hlavními novinkami trhu a je mi z toho špatně.
1

#9 Uživatel je offline   Conanek Ikona

• Expert member
  • PipPipPipPip

Odesláno: 17. listopad 2011 - 12:05

Bedku mi nerikej, ze jses s tim kam se CoD posledni roky ubira spokojenej ? Jestli je ti to opravdu jedno, tak se muzem pristi rok tesit na dalsi sranec, protoze vy je jeste obhajite, ze oni na to prece neserou, oni vam davaj presne to, co chcete :D:D:D
0

#10 Uživatel je offline   Bedek Ikona

• PipPipPipPipPip

Odesláno: 17. listopad 2011 - 12:44

Zobrazit příspěvěkShotgunman, 17. listopad 2011 - 11:42 , napsal:

Je mi ale na blití...

Shoty dneska je vse jen o penezich, driv hokejisti hrali, ze je to bavilo, dnes jen pro nekrestanky penize jinak ani nevstavaji z postele, driv umeli zpevaci zpivat a delali to ze je to bavilo, dnes neumi zpivat a jeste to delaji pro penize, herci driv umeli hrat tancovat atd, protoze je to bavilo, dnes neumi ani jedno a stejne to delaji za penize.
Tak urcite programatori to ze zacatku taky delali z lasky, dnes jen pro penize a za co nejmin prace (myslis ze ja laseruju z lasky?) :laught:
Ja treba ve velkem ocekavani naistaloval Skyrim a po 10 minutach se mi dostavilo ukrutne zklamani, ale to az se rozjede Skyrim topic :tongue:

Zobrazit příspěvěkConanek, 17. listopad 2011 - 12:05 , napsal:

Bedku mi nerikej, ze jses s tim kam se CoD posledni roky ubira spokojenej ? Jestli je ti to opravdu jedno, tak se muzem pristi rok tesit na dalsi sranec, protoze vy je jeste obhajite, ze oni na to prece neserou, oni vam davaj presne to, co chcete :D:D:D

To jsem nikdy nerekl a ani nereknu, jen me prestalo bavit jezdit ve starym aute tak jsem si poridil nove ktere vyhovuje memu vkusu a zaroven je v nabidce a nechtelo se mi cekat na katalogovou verzi treba rok :biggrin:
kdyz uz zlo, tak mensi :biggrin:
Publikováné obrázky
Publikováné obrázky
0

#11 Uživatel je offline   Conanek Ikona

• Expert member
  • PipPipPipPip

Odesláno: 17. listopad 2011 - 13:26

Boze ty prirovnani k autum :D Prave, ze sis nekoupil nove auto, jen sis na to stary hodil novejsi gumy ...akorat jsou z ciny, takze asi dlouho nevydrzej no :D Kazdopadne si nemyslim, ze by se tu nekomu vycitalo co hraje, spis je to o tom, ze hry jsou horsi a horsi.
2

#12 Uživatel je offline   Shotgunman Ikona

• PipPipPipPipPipPip

Odesláno: 17. listopad 2011 - 14:00

rozhodně tu nikomu nevyčítám co kdo hraje, jak říká conan. Ale béďa má pravdu že je to všechno jen o prachách. Možná právě z toho je mi na blití. Ale jsem si toho vědom. Vlastně hlavně co myslím je to, že lidé kteří tvrdě dřou a dají na svůj produkt férovou cenu dostanou stejně či dokonce méně než ty lidi, co serou ostatním lidem na hlavy- úmyslně lžou, flákaj se a rejžujou.

Edit: To přirovnání k novým gumám je perfektní.
0

#13 Uživatel je online   Lucien Ikona

• PipPipPipPipPipPip
  • Odkud:Blučina u Brniska

Odesláno: 17. listopad 2011 - 16:07

Shooty, co bys chtěl. Vždyť dneska jsou prachy až na prvním místě.....Publikováné obrázky
Mark Twain:
Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
František Koukolík:
Člověk není rozumná bytost, která má emoce, ale emocionální bytost, která občas myslí.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vážený pane,
žádáte mne o radu. Přečetl jsem si rukopis Vašeho románu a mohu Vám odpovědně říci: Jezte víc ryb! Obsahují fosfor, který podle mínění lékařů napomáhá rozvoji inteligence. Soudím, že by Vám stačily dvě velryby střední velikosti.
S pozdravem
Mark Twain
0

#14 Uživatel je offline   Sickle Ikona

• Expert member
  • PipPipPipPip
  • Skupina: Modern Warfare X
  • Odkud:Morava

Odesláno: 17. listopad 2011 - 17:21

*
POPULAR

Pěkný. :biggrin:
Tohle je tak mimo realitu, že nevím, jestli nejseš zhulenej. :biggrin:
Shote naříkat nad tím, že jako konzument si musíš koupit něco za cenu prodávájícího :laught: Nekupuj, nemusíš. A co elektřina, plyn, benzin :biggrin: Opravdu cena odpovídá? Jenže v tom je ten rozdíl. Pokud chceš fungovat, tak bez toho se neobejdeš. Tady si můžeš ztěžovat.

Porovnávat cenu her podle délky práce vývojářů? :biggrin: Není to spíše o tom, jakou si která hra vytvořila za určitý čas jméno, potažmo herní komunitu? A pokud si Activision, EA či Ubisoft chtěj kurvit jméno, je to zase jenom jejich volba a riziko podnikání. A skvělý je na to to, že stejnou volbu máš taky. Koupit-nekoupit. :biggrin:
A že jsou hry čím dál větší sračka, o tom se s tebou nikdo nepře. Jenže proč by v dnešní době někdo zařízl slepici, když snáší zlatá vejce.
Že chtěj dneska všichni prachy? A kdo ne? Ty si vezmeš dvacku dýško a pak 15 vrátíš, protože si ho nezasloužíš? :biggrin:
Jak píše Béďa, když to chci hrát, tak si to koupím. A jestli to byla hloupost, tak jenom moje. :biggrin:

P.S. Bohužel, herní svět už nepatří PC :blush:
Publikováné obrázky
7

#15 Uživatel je offline   SniperDead Ikona

• Expert member
  • PipPipPipPip
  • Odkud:Brno

Odesláno: 17. listopad 2011 - 23:28

Zobrazit příspěvěkSickle, 17. listopad 2011 - 17:21 , napsal:

Pěkný. :biggrin:
Tohle je tak mimo realitu, že nevím, jestli nejseš zhulenej. :biggrin:
Shote naříkat nad tím, že jako konzument si musíš koupit něco za cenu prodávájícího :laught: Nekupuj, nemusíš. A co elektřina, plyn, benzin :biggrin: Opravdu cena odpovídá? Jenže v tom je ten rozdíl. Pokud chceš fungovat, tak bez toho se neobejdeš. Tady si můžeš ztěžovat.

Porovnávat cenu her podle délky práce vývojářů? :biggrin: Není to spíše o tom, jakou si která hra vytvořila za určitý čas jméno, potažmo herní komunitu? A pokud si Activision, EA či Ubisoft chtěj kurvit jméno, je to zase jenom jejich volba a riziko podnikání. A skvělý je na to to, že stejnou volbu máš taky. Koupit-nekoupit. :biggrin:
A že jsou hry čím dál větší sračka, o tom se s tebou nikdo nepře. Jenže proč by v dnešní době někdo zařízl slepici, když snáší zlatá vejce.
Že chtěj dneska všichni prachy? A kdo ne? Ty si vezmeš dvacku dýško a pak 15 vrátíš, protože si ho nezasloužíš? :biggrin:
Jak píše Béďa, když to chci hrát, tak si to koupím. A jestli to byla hloupost, tak jenom moje. :biggrin:

P.S. Bohužel, herní svět už nepatří PC :blush:

Pěkné shrnutí, k tomu není co dodat.
Publikováné obrázky
ONE SHOT ONE KILL
0

#16 Uživatel je online   Mr.Katana Ikona

• Whole Clan Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Skupina: Root Admin
  • Odkud:Praha

Odesláno: 22. listopad 2011 - 18:54

Hezky jste se tu rozjeli :rolleyes: Abych přidal taky svůj kamínek do mozajky:

Já už tyhle srágory kupuji jen kvůli EAS, takže jsem odkázaný na to, co se bude líbit většině té party, kterou jsem měl tu čest z velké části dát dohromady.

A abych se přidal do super autoanalogie, tak je škoda, že už se žádná nová auta nevyrábí. Pouze přelakovávají staré ochcávky a tu a tam jim dají nové protektory, ale řeknou si za to stejně, jako si ještě nedávno řekli za úplně novou ochcávku v plné palbě. Žádná možnost koupit prasáka už není, Béďo, v tom je ten háček.

Takže volba koupit-nekoupit vlastně neexistuje, protože nechat si staré nepřichází v úvahu, když už prakticky nejezdí (např. UO). Pak už je jen volba chodit pěšky a vypadnout z pravidelného (častého) kontaktu se skvělou partou lidí, což mi přijde trochu jako Sophiina volba :dry:
Publikováné obrázkyPublikováné obrázky
1

#17 Uživatel je online   ham3r Ikona

• Advanced member
  • PipPipPip

Odesláno: 22. listopad 2011 - 20:32

Jíří teď si hoodně ustřelil.... EVO X ? Nissan GTR? Hyundai Genesis? Mini coupe? Range Rover Evoque? Lancia thema ? To jsem napsal jen ty co se mi líbí :biggrin:
Publikováné obrázky
0

#18 Uživatel je online   Mr.Katana Ikona

• Whole Clan Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Skupina: Root Admin
  • Odkud:Praha

Odesláno: 22. listopad 2011 - 21:58

Zobrazit příspěvěkham3r, 22. listopad 2011 - 20:32 , napsal:

Jíří teď si hoodně ustřelil.... EVO X ? Nissan GTR? Hyundai Genesis? Mini coupe? Range Rover Evoque? Lancia thema ? To jsem napsal jen ty co se mi líbí :biggrin:

A analogie ke hrám je tam kde, prosím? :tongue: Momentálně neznám žádnou hru, která by si propracovaností a hratelností mohla byť jenom čuchnout k Nissanu GT-R, kupříkladu...
Publikováné obrázkyPublikováné obrázky
0

#19 Uživatel je offline   Sickle Ikona

• Expert member
  • PipPipPipPip
  • Odkud:Morava

Odesláno: 22. listopad 2011 - 22:37

Zobrazit příspěvěkMr.Katana, 22. listopad 2011 - 18:54 , napsal:

Hezky jste se tu rozjeli :rolleyes: Abych přidal taky svůj kamínek do mozajky:

Já už tyhle srágory kupuji jen kvůli EAS, takže jsem odkázaný na to, co se bude líbit většině té party, kterou jsem měl tu čest z velké části dát dohromady.

Pořád si myslím, že nejsi odkázán na nic. Proč kupovat hru, která se mi nelíbí? Na TS můžeš stejně, i když hru nemáš. A pokud ji máš a nelíbí se Ti, tak ji stejně hrát nebudeš :biggrin: Schválně, kolik jsi trávil času na TS třeba od jara, kdy skončil BO? Přesto, že jsme hráli COD4 snad každý večer, tak jsi se stejně nestavil si zahrát, nebo alespoň pokecat. A pokud jsi tu byl, tak v kanále, kde se hráli tanky. Nic proti tomu, každému se líbí něco jiného, ale právě proto máš možnost volby a nenutit se do něčeho, co vlastně ani nechceš. To stejný platí i pro Shota a tak jsem to i myslel, když jsem mu oponoval, že musí kupovat předražený hry. :biggrin: Tvrdit teda, že si musíš něco kupovat je úsměvné. :biggrin:
Ber to tak, že se měníme a mění se hry, které bohužel už příliš pro klanové hraní na PC nejsou a zřejmě ani nebudou. Poměr konzolí k PC je tak markantní, že jsme (PC) pro vydavatele něco jako Jurský park, :biggrin: který sice budou stále podporovat jak tvrdí, ale jenom veliký naivka tomu bude ještě věřit. Nejraději by PC hry nechali postupně vyhnít do ztracena a zapoměli, že existují. Tím myslím samozřejmě podporu klanovek, lanek a td. :tongue:
Tudíž, buď vezmu co je, protože nic lepšího není a nebudu si to znechucovat ( to platí pro MW3 stejně jako pro BF3), nebo nebudu hrát nic :biggrin: Ale to je ta volba, kterou si musí každý rozhodnout sám :biggrin:
Publikováné obrázky
1

#20 Uživatel je offline   JardicCZ Ikona

• PipPipPipPipPip
  • Skupina: Bad Company 2
  • Odkud:Ostrava

Odesláno: 23. listopad 2011 - 07:03

Doplnil bych k autologii, že pašík je konkurence superbu, ochcávka je ke golfu.
Publikováné obrázky
I život je o hraní.
0

Sdílet toto téma:

Strana 1 z 1
  • Nemůžeš zakládat nová témata
  • Nemůžeš reagovat na toto téma

1 uživatel(ů) čte toto téma
0 uživatel(ů), 1 host(ů), 0 anonymní(ch) uživatel(ů)