EAS Fórum: Red Orchestra 2 - EAS Fórum

Přejít na obsah

Strana 1 z 1
  • Nemůžeš zakládat nová témata
  • Nemůžeš reagovat na toto téma

Red Orchestra 2

#1 Uživatel je online   Mr.Katana Ikona

• Whole Clan Guru
  • PipPipPipPipPipPip
  • Skupina: Root Admin
  • Pohlaví:Muž
  • Odkud:Praha

Odesláno: 25. prosinec 2011 - 18:18

Koupil jsem si tuhle hru ve Vánoční akci za nějakých 450,- a musím říct, že mě ta investice (finančně zhruba stejná) těší víc, než do BF3, o MW3 už ani nemluvě.

Je to úplně jiný styl hry, zatím jsem nahrál jen pár hodin, většinu z toho na jedné mapě, takže ještě nemám takový přehled.
Každopádně se hraje mod, kde se musí postupně dobývat území, a to tak, že kdo má na daném území víc lidí, ten to území získává. Může o něj ale zase přijít, tím, že ho dobude soupeř. Jestli jsem to správně pochopil, tak pokud člověk dobude další území v pořadí, musí soupeř začít tam, nemůže jít na to první území a zabrat ho. Je to docela zajímavý a chytlavý mod, který ale, co si budeme namlouvat, favorizuje bránící stranu,která kempí, až to není hezké.

Na druhou stranu na to kempení je jednoduchý protirecept - kulka. V téhle hře opravdu stačí málo, aby člověk zemřel. Jedna kule z pušky prakticky kamkoli, a to i z těch slabších poloautomatických pušek. Když už člověk totiž neumře hned, vykrvácí za pár vteřin. A ze samopalů nevím, ale na jeden zásobník z MP-44 jsem zabil asi pět nebo šest lidí na docela dálku, takže padají taky jako hrušky. Sice to může vypadat, že tahle skutečnost nahrává kemperům, ale zase tolik to není. Protože kdokoli uvidí byť jen hlavu kempera v okně sto, dvě stě, tři sta metrů daleko, vypálí ránu a jakej byl... Kempeři to totiž sice mají relativně jednoduché, ale taky docela složité, protože uhlídat rozsáhlý členitý prostor, jestli tam někde zrovna nevykoukla hlavička hledajíc ho, je docela fuška a často to nevyjde. Stejně tak čekání za rohem... Jedna rána vedle a soupeř už má velkou šanci, že vás minimálně vezme s sebou, když už sám nepřežije.

Pokud někdo střílí "od boku" bez míření, může, ale z pušky většinou mine i na vzdálenosti menší než 5m a u samopalu je to samozřejmě o náhodě. Když se střílí z pušky na větší dálku, jde i upravovat mířidla, aby se člověk trefoval (skutečně je to funkční a rozdíl je znát). Zbraně jsou velmi přesné, pokud se s nimi zachází, jak se s nimi zacházet má a ne rambo stylem alá MW3. Dokonce když člověk běží, zbraň je absolutně nepoužitelná, voják ji bere do jedné ruky a střílet se nedá.

Tanky jsem ještě nezkoušel. Co jsem zatím potkával, tak někdy byly silné, někdy hned vzplály. Asi záleží na tom, jak dobře se umí tankista krýt a jak dedikovaní jsou protitankoví pěšáci - nemají pancéřové pěsti, ale nějaké protitankové pušky, se kterými jsem ještě hrát nezkoušel.

Hra je to velice chytlavá, dovedu si jí velice dobře představit i na klanové hraní, ale bohužel, na ligách (CB, ESL) jsem to nějak pořádně neobjevil. Trochu mi to připomíná UO, ani nevím proč. Ta hra je totiž relativně hodně odlišná, ale asi je to proto, protože jsou tam nějaké tanky, i když nehrají žádnou přehnanou roli, a i právě hratelností mi to přijde zlehka podobné, i když žádné rychlé výskoky za roh se tu nekonají. Možná je to právě tím, kolik lidí tam hraje s puškami a jak tam pušky fungují (podobně jako v MoH/CoD/UO).
Publikováné obrázkyPublikováné obrázky
0

#2 Uživatel je offline   Shotgunman Ikona

• Indescribably productive member :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Skupina: World of Tanks

Odesláno: 25. prosinec 2011 - 21:17

na RO už si brousím zuby hodně dlouho, už o chvíle, kdy vyšla jednička. Sám ani netuším proč sem ji nezkusil a proč sem se kní nedostal, ale dost mě to štve.
Myslím, že to byl béďa skym sem se o těchto dvou hrách (Red Orchestra a Red Orchestra 2) bavil a říkal, že jednička byla reálnější a v celku lepší. Ale když sem sledoval videa na YT, RO2 vypadá luxusně a ty tankové bitvy mě tam hodně zaujaly. Balistická křivka krásná, ale neměl sem možnost posoudit jak moc reálná.
0

#3 Uživatel je online   Mr.Katana Ikona

• Whole Clan Guru
  • PipPipPipPipPipPip

Odesláno: 25. prosinec 2011 - 22:15

Jak říkám, fajn hra. Není to ani úplně hardcore, jako třeba Arma a podobně, ale ani absolutně nechutná arkáda typu MW3...

Do 2. ledna je na Steamu asi za pětistovku... Na tvůj dotaz ti můžu říct akorát to, že netuším, ale s úspěchem pochybuji :pirate:
0

#4 Uživatel je online   Mr.Katana Ikona

• Whole Clan Guru
  • PipPipPipPipPipPip

Odesláno: 27. prosinec 2011 - 14:06

Tak J.J. objevil RO2 na Aukru za 350,-.... Je to EN verze na Steam, takže asi to samé, co máme my :wacko:
0

#5 Uživatel je offline   BufuCZE Ikona

• Member
  • PipPip
  • Skupina: CoD4 Hardcore
  • Odkud:Tachov
  • Zájmy:fuck off cola, fuck off pizza, all you need is slivovitza!

Odesláno: 27. prosinec 2011 - 21:00

Jednička byla super, hrál jsem jí. A opravdu tam střílení nebylo jednoduchý, když tam člověk šel třeba ze čtyřky, tak dlouho nic netrefil, než si zvykl na jinej styl :biggrin:
Publikováné obrázky
0

#6 Uživatel je online   Lucien Ikona

• Indescribably productive member :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Skupina: World of Tanks
  • Odkud:Blučina u Brniska

Odesláno: 27. prosinec 2011 - 23:38

Tak když jsem koukal naposledy, tak jsem měl kills/death ratio 50/51, takže u mě dobrý Publikováné obrázky
Mark Twain:
Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
František Koukolík:
Člověk není rozumná bytost, která má emoce, ale emocionální bytost, která občas myslí.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vážený pane,
žádáte mne o radu. Přečetl jsem si rukopis Vašeho románu a mohu Vám odpovědně říci: Jezte víc ryb! Obsahují fosfor, který podle mínění lékařů napomáhá rozvoji inteligence. Soudím, že by Vám stačily dvě velryby střední velikosti.
S pozdravem
Mark Twain
0

Sdílet toto téma:

Strana 1 z 1
  • Nemůžeš zakládat nová témata
  • Nemůžeš reagovat na toto téma

1 uživatel(ů) čte toto téma
0 uživatel(ů), 1 host(ů), 0 anonymní(ch) uživatel(ů)